Too good to go´s kundereise og målgruppe

Too good to go´s kundereise og målgruppe

Nå er vi i gang med 2. del av digital markedsføring med foreleseren Cecilie Staude. Denne delen skal vi ha om sosial kommunikasjon med fokus på bærekraft. I dette innlegget skal jeg ta for meg virksomheten som vi har valgt til eksamen og det er Too good to go og jeg skal videre ta for meg deres kundereise og målgruppe.

hentet fra toogoodtogo

Kort om virksomheten Too good to go:

Too good to go er en mobilapplikasjon som kobler kunder til restauranter og butikker som har usolgt mat og drikke, som de ellers ville kastet i slutten av dagen. Appen gir kunden mulighet til å kjøpe de usolgte produktene og samtidig være med på å redusere matsvinnet. På appen har kunden oversikt over flere forskjellige butikker, restauranter, hoteller og kafeer som tilbyr en forundringspose fylt med produkter som eller ville gått i søpla. Og alt det får man til en liten sum. Så det er til fortjeneste for både kunden og bedriften. Too good to go ble startet opp i Danmark i 2015 og har nå blitt et internasjonalt selskap som har nådd 16 forskjellige land på kort tid.

Målet til Too good to go er å redusere matsvinnet og inspirere befolkningen til bidra og hjelpe til. Too good to go er også veldig flinke på sin egen blogg, Instagram og YouTube hvor de gir masse tips til å bruke opp maten, istedenfor å kaste.

bilde hentet fra toogoodtogo

Målgruppen:

Too good to go sin målgruppe er alle. De ønsker å nå ut til mest mulig for å bidra i kampen mot matsvinn, slik at det kan minskes unødvendige klimagasser i verden. Kunden til Too good to go er de som ønsker å kjøpe mye mat til en billig penge og de som ønsker å bekjempe matsvinn. Det er i dag over 10 millioner registrerte brukere på appen, alt fra studenter, til småbarnsforeldre og pensjonister. De ønsker i dag at flere yngre skal engasjere seg i matredding og at det skal bli flere ungdommer som bruker Too good to go, de er tross alt vår neste generasjon og burde være obs på hva matsvinn gjør med verden vår.

Kundereisen:

Kundereisen handler om prosessen forbrukere går gjennom fra starten av et kjøpt til slutten. Kundereisen oppstår først når kunden anerkjenner et problem eller et behov. Kanskje kunden ønsker å bekjempe matsvinn, var sulten eller ble fristet av en annonse. Etter kunden har anerkjent et behov starter søkeprossen og kunden går de inn på appen og finner hvilken butikk, restaurant eller kafe som de ønsker å bestille en forundringspose fra. Deretter er det vurdering av alternativer som Too good to go tilbyr. Når man har bestemt seg for hvor man ønsker å bestille fra, gjøres det en kjøpsbeslutning og en bestilling/reservasjon hos den valgte butikken eller restaurant. Senere på dagen henter man bestillingen og til slutt vurderer kunden kjøpet.

bilde hentet fra toogoodtogo

Kilder:

https://toogoodtogo.no/no

https://en.wikipedia.org/wiki/Too_Good_To_Go

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *