Jeg vurderer nettsiden Miinto

Jeg vurderer nettsiden Miinto

I dette innlegget skal jeg vurdere en nettside etter INEVOs 10 vurderings kriterier, i tillegg til at jeg vil benytte meg av tips fra markedsføringspodden-episoden med Karl Philip Lund. Jeg har da valgt å vurdere nettsiden til miinto. Dette er en side jeg har kjennskap til og selv har jeg handlet mye på nettsiden.

Om Miinto:

Miinto ble grunnlaget 2009 og er en online moteplattform hvor du kan handle fra flere ulike merkevarer på en og samme nettside. De har et stort utvalg av kvinneklær, herreklær, sportstøy og tilbehør. Nettsiden er et kollektiv av mer enn 400 uavhengige motebutikker forent under Miinto-nettverket. Miinto gjør det mulig for uavhengige butikker å begynne å selge online, på en rask, enkelt og kostnadseffektiv måte og dermed drastisk utvide markedet deres. De selger i dag produkter online i 12 land – Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Belgia, Italia, Tyskland, Frankrike, UK, Spania og Polen (miinto).

1.Førsteinntrykk

Man danner seg ofte et førsteinntrykk, det gjelder mennesker og det gjelder når vi besøker en nettbutikk. Førsteinntrykket har mye å si for kunden, er førsteinntrykket dårlig kan man risikere å miste kunden. For å avgjøre om førsteinntrykket er godt kan man sjekke om kunden kan svare på disse tre spørsmålene i løpet av 5 sekunder(inevo):

  • Har jeg kommet til riktig sted?
  • Hva er det jeg kan gjøre her?
  • Hvorfor skal jeg gjøre det her?

Jeg syntes først og fremst at nettsiden har en ryddig og oversiktlig startside med logoen øverst på venstre side. Jeg ser at jeg kan handle klær til både dame, herre og barn og det er en rekke bilder som skaper et visuelt inntrykk av hva nettbutikken tilbyr av produkter. Noe som gjør det enklere å navigere seg rundt.

skjermdump av miinto.no

2.Synlighet

Er nettbutikken synlig på google, Er den lett å finne? Er produktene synlige? Når jeg googler «miinto» kommer deres nettside godt frem på organisk søk. Når jeg googlet «kjole», «bukse» og «herre genser» kom det kun opp noen få forslag på google shopping. Miinto er som nr.2 på organisk søk på «kjole», mens «bukse» og «herre genser» er lenger ned. Når jeg søker en spesifikk merkevare som «Arnie says» som miinto leverer, dukket det opp mange forslag på google shopping og øverst på organisk søk.

3.Brukervennlighet

God brukervennlighet vil gjøre at kunden slipper å tenke på kjøpsprosessen. Hvor lett er det å finne frem? Det er enkelt å finne frem til akkurat det jeg ønsker å se på. Allerede på startsiden står det hva slags produkter de tilbyr, jeg kan søke meg lett frem, mulig å filtrere søkene mine og det er lett å finne de forskjellige merkevarene og det er enkelt å trykke rundt på de forskjellige kategoriene.

4.Kjøpsprosessen

En god kjøpsprosess er når man ikke legger merke til den. Jo færre felter man må fylle ut, jo bedre er det. Her er målet å gjøre det så enkelt som mulig for kunden. I kassen får man god oversikt over hva du har lagt til i kassen, med pris, frakt og mulighet for å legge til gavekort eller rabattkode. Og i kassen kommer man til utfyllingsprosessen, hvor du fyller inn fakturaadresse, ønsket leveringsmetode og ønsket betalingsmetode. Videre er det til betaling, og kjøpet er ferdig!

Et lite pirk til forbedring her, er at de burde ha ferdig utregnet hvor mye som mangler igjen for fri frakt! Det kan også være med på å øke omsetningen litt, da de aller fleste helst vil slippe å betale frakt.

5.Hastighet/teknologi

Hvor lang tid det tar for en nettside å laste, har mye å si for forbrukeren og omsetningen din. Tar det mer enn 4 sekunder, kan du risikere å miste kunden din. For å teste hastigheten har jeg tatt i bruk Google PageSpeed Insights. Her fikk miinto 36/100 på mobil og 85/100 på PC. Det vil si at de har mye å gjøre for at siden skal bli raskere, spesielt på mobil. Personlig syntes jeg nettsiden er overkommelig både på mobil og PC.

6.Kundetilfredshet

Kundetilfredshet er kjemperelevant for å skape trygghet for fremtidige kunder. Miinto har ingen mulighet for kunder å skrive omtaler på produktene eller kjøpsopplevelse på nettsiden. Men på trustpilot scorer Miinto høyt med 4,7 av 5! De er også veldig flinke til å svare på alle kunders omtalelser, noe jeg tror veldig mange setter pris på.

7.Trygghet

Det er viktig å få kunden til å stole på deg når dem skal handle på nett. Er det en trygg nettside? Vil jeg kunne få det jeg har bestilt? og kan jeg returnere hvis jeg ikke er fornøyd?

På forsiden kan man allerede finne trygghetspunkter. Her er det vektlagt at det er gratis retur, returfrist, en «kontakt oss» side, gratis frakt over en viss sum, enkelt betaling med vipps, visa, faktura eller MasterCard og at de er sertifisert som trygg e-handel.

Det er også mulighet for å se på handelsbetingelser, om retur og tidligere spurt spørsmål og svar.

8.Kundekommunikasjon

Hvordan fungerer kommunikasjonen ut til kundene? Miinto gir deg muligheten til å snakke med en kundeforhandler mandag-søndag døgnet rundt, gjennom en chat. Det er også mulighet å kontakte de via mail og på telefon. Noe jeg savner fra Miinto er at de er lite aktive på Facebook og Instagram, i forhold til andre nettbutikker. De laster veldig sjeldent opp innhold på disse to plattformene. De har mange følgere, så det er absolutt noe de burde blitt bedre på!

9.Priser og utmerkelser

Jeg kan ikke se at de har fått utdelt noen pris eller fått noen spesielle utmerkelser.

10.Konsept og strategi

Gjenspeiler konseptet og strategien nettbutikken? Ja, det vil jeg si. Fokuset på trender, kvalitetsklær og tilbehør og kundeservice kommer godt frem. Som sagt skulle jeg ønske de var bedre på sosiale medier, men ellers, et veldig bra konsept!

Kilder:

https://www.miinto.no

Trustpilot, miinto. 2021: https://no.trustpilot.com/review/miinto.no

Google PageSpeed. 2021: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights

Skjermdumper tatt fra Miinto sin nettside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *