De viktigste sosiale media trendene å vite om i 2021

De viktigste sosiale media trendene å vite om i 2021

I dette innlegget skal jeg oversette og forbedre en tekst skrevet av Jacqueline Zote for Sproutsocial.com. Teksten handler om de viktigste sosiale media trendene å vite om i 2021. Over det siste tiåret har sosiale medier blitt en stor del av livet vårt og våre daglige rutiner. Plattformer som Facebook, Instagram og tiktok har ikke bare endret væremåten vår, de har endret måten vi bruker innhold på nettet, inkludert markedsføringen. Sosiale medier har absolutt blitt en nøkkel kanal for markedsførere for å engasjere potensielle kunder, men det har også blitt høyere konkurranse blant markedsførere å skille seg ut fra mengden!

hentet fra envato

De sosiale plattformene introduserer stadig nye funksjoner og endrer algoritmene våres. Ta Instagram Stories, for eksempel. For noen år siden var Snapchat kjent for sin forsvinnende story. Nå bruker over 500 millioner mennesker funksjonen daglig på Instagram, og flere og flere plattformer legger til like funksjoner. Det er utrolig hvor raskt vi tar i bruk nye trender i sosiale medier. Disse raske endringene gir en helt ny utfordring for merkevarer og digitale markedsførere, ettersom de hele tiden må se gjennom sine nåværende strategier og være kreativ for å legge til nye typer innhold i markedsføringen. Markedsførere må kontinuerlig holde øye med de nyeste trendene som påvirker fremtiden for sosiale medier og utvikle seg deretter.

Hvis du leter etter de siste trendene på sosiale medier i 2021, har du flaks. Vi har satt sammen noen av de beste trendene for å se på for å hjelpe deg med å tilpasse deg og vokse.

1. Live streams

I den globale pandemien i 2020 ble mange bedrifter digitale, for å kunne opprettholde den sosiale distanseringen og forhindre spredning av COVID-19. Ansikt-til-ansikt-møter ble til Zoom-møter og live-konserter ble til live stream på sosiale medier. Mens situasjonen fortsetter å utvikle seg i 2021, har folk blitt vant til å kunne komme i kontakt med merkevarer live uten å forlate hjemmene sine, samt det engasjerer publikum. Så live streaming vil fortsette å være populært og bør definitivt fortsette være en del av din markedsføringsstrategi for sosiale medier.

F.eks flere merkevare butikker i Norge har hatt live-shopping, hvor kunder kan se på, bli inspirert, handle gjennom vipps og få pakken levert hjem. I følge en nylig Sprout Social Index, ønsker 40% av forbrukerne å se mer livevideo fra merkevarer.

2. Instagram stories

Det er ingen overraskelse at sosiale medier er den mest engasjerende formen for digitalt innhold på nettet. Som sagt tidligere i artikkelen, bruker mer enn 500 millioner brukere Instagram Stories hver dag. Selv om Instagram Stories allerede var dominerende innholds format året før, forsvinner den ikke snart. Bedrifter må ta en mer organisert tilnærming og planlegge historier som et innholds format i deres publiseringsplan. Enda viktigere, bruken av video i Instagram story vil øke da de ser ut til å overgå bilder. De er også enkle å lage og enkle å se på!

En SocialInsider-studie viser at bilder i Stories har en 5,65% høyere hastighet fremover enn videoer, altså at de blir hoppet over fortere enn video. Tap-forward rate er antall personer som så historien din og gikk videre til den neste før de fullførte den. Den samme analysen viser også at bilder i Stories hadde flere frafall enn videoer, noe som viser at folk har en tendens til å bruke mer tid på å se på videoer.

3. VR

Midt i holde-deg-hjemme ordrene og behovet for sosial distansering, søker folk mer meningsfylte interaksjoner virtuelt. Virtual reality (VR) er en av dagens teknologiske trender som kan gi dem disse interaksjonene. VR går ut på å erstatte så mange sanseinntrykk som mulig med virtuelle, digitale inntrykk. Interaksjon med mennesker gjennom VR gir deg en følelse av å være med de, selv om de er et helt annet sted i verden. Dette er den eksakte opplevelsen som mennesker trenger på en tid da de må ha sosial avstand. I 2021 vil vi sannsynligvis se at virtual reality vil bli mer populært på sosiale medier ettersom plattformer presser frem med å integrere denne teknologien.

For eksempel Facebook Horizon. Fra begynnelsen av 2021 bruker Facebook Oculus VR-plattformen for å beta-teste en virtuell verden som lar folk utforske, få kontakt med andre og spille spill.

4. AR

I likhet med virtuell virkelighet, her erstatter man ikke alle synsinntrykk, men legger til et lag med digitalt tilleggsinnhold oppå et bilde, gjerne levert direkte fra et kamera. Det er også kjent fra opplevelser som dynamiske bildefiltre som har vært på flere sosiale plattformer i årevis.

Merker kjøper seg raskt inn i denne siste sosiale media-trenden ved å lage AR-filtre for å markedsføre nye produkter eller oppmuntre til interaksjon mellom forbrukere. Dette holder publikum engasjert og underholdt, og kan til og med hjelpe deg med å tiltrekke deg nye kunder med riktig kampanje. I disse dager er det sjeldent å se en Instagram story som ikke er endret eller forbedret med et AR-filter.

Et eksempel er hvordan IKEA kom opp med ikea studio mode. Det er et filter som lar kundene prøveteste møblene hjemme gjennom et kamera.

hentet fra designrush

Denne type shopping har også blitt implementert på Instagram hvor man kan «prøve» på forskjellige produkter. Her er et eksempel med sminkemerket NARS.

hentet fra WeRSM

Hvis du kreativt implementerer AR i din markedsføringsstrategi for sosiale medier for 2021, kan det hjelpe merkevaren din å skille seg ut. 2020 Sprout Social Index fant til og med at kreativt og underholdende innhold er noen av de viktigste faktorene som gjør at merkevarens sosiale tilstedeværelse skiller seg ut.

5. sosiale media butikk

Med den sosiale medieindustrien som stadig tilpasser seg for å forbedre brukeropplevelsen, ser vi flere funksjoner og verktøy som støtter rask og enkel shopping. Instagram lar deg for eksempel legge til produkt tags og aktivere enkel utsjekking uten å forlate plattformen. Gjennom Instagram shops, Facebook shops og til og med Pinterest katalogen kan du opprette en butikk som folk kan bla gjennom og handle rett fra plattformen.

Du kan allerede se merker som ThreadBeast sette opp slike «butikkvinduer» på sosiale medier:

Facebook Shop for ThredBeast som viser fire forskjellige antrekk med priser

Dette kan være det perfekte verktøyet for markedsførere å tjene på i 2021, spesielt med tanke på sosiale mediers rolle i kjøpsbeslutninger. 54% av forbrukerne gjør en research av produkter på sosiale medier og henvisninger fra sosiale medier kan påvirke kjøpsbeslutningene til 71% av brukerne.

Og når du legger til sosial handel i ligningen, har du noe som forenkler og forkorter kundereisen. Når publikum ser et produkt de liker på sosiale medier, trenger de ikke lenger å gå til nettstedet og søke etter det. Du kan kjøpe den rett fra plattformen, noe som reduserer transaksjonskostnader. Bare det å ha en direkte kjøpsknapp øker sannsynligheten for kjøp og hjelper med å videreføre transaksjoner på sosialt.

Å sette opp butikkfronter på sosiale medier og gjøre innleggene dine tilgjengelige, er blant de beste metodene for sosiale medier i 2021. Hvis du ikke tilpasser strategien din til å passe endret publikumsatferd, kan du miste potensielle kunder.

6. Formålsdrevne kampanjer

Mens sosiale medier alltid har drevet engasjement med årsaker, har den globale pandemien satt et enda lysere søkelys på dette. Folk vil hjelpe mer enn noensinne, og de forventer at merkevarer også vil hjelpe til.

Faktisk vil 74% av respondentene i en Twitter-undersøkelse at merkevarer skal vise sin godhet. Og 77% føler seg mer positive til merkevarer som prøver å støtte samfunnet under denne krisen. Selv i 2021 ser vi sannsynligvis merkevarer som hjelper, men de kan gjennom formålsdrevne sosiale mediekampanjer. 86% av respondentene i undersøkelsen vil at merkevarer skal støtte sårbare medlemmer av samfunnet. Og 82% av respondentene forventer mer støtte til helsepersonell i frontlinjen.

Restauranten Listen to baljit i Oslo har tatt et skritt for å støtte India under pandemien.

Det er viktig å vite når man skal engasjere seg og når man skal komme tilbake fra et sensitivt problem som kanskje ikke oppleves som relevant for merkevaren. Publikum forventer at merkevarer skal vise lederskap og meningsfylt handling i sosiale spørsmål, i stedet for å utnytte dem til markedsføringsmuligheter.

7. Inkludering vil ha mer betydning enn noensinne

Merker er i økende grad under press for å gjøre meningsfulle fremskritt for inkludering i forretningsdriften og markedsføringen. Publikum har blitt mer bevisste at de har mange alternativer, noe som fører dem til å legge pengene sine bak selskaper som viser investeringer i samfunnet og problemer. Og merkevarer må følge med. Du har ikke lenger råd til å være stille og passiv om problemer som målgruppen din bryr seg om. En Accenture-studie fant at 29% av alle kunder ville bytte til et merke som er forpliktet til inkludering og mangfold.

Publikum blir imidlertid stadig mer oppmerksomme på performativ aktivisme som ser mer ut som et markedsføringsspill i stedet for et meningsfylt bidrag – sørg for at innholdet ditt på inklusivitet er godt informert, og sørg for at merkevaren din er klar til å handle. Så i 2021 vil inkludering bli et enda større fokus for merkevarer som ønsker å bygge dypere forbindelser med sine kunder. Hvis merkevarens sosiale tilstedeværelse ikke gjenspeiler publikums syn på identitet og mangfold, vil du ende opp med å gå glipp av en viktig mulighet til å få kontakt med dem og skape tillit.

Caia Cosmetics har gjort seg kjent for sin serie med skjønnhetsprodukter på kort tid. Merkets tilstedeværelse på sosiale medier gjenspeiler også denne holdningen ved å fremheve kundene som bruker produktene på sosiale medier.

8. Autentisitet og åpenhet vil være av største betydning

Forbrukerne vil at merkevarer skal være ekte mot de. Det betyr å opprettholde ektheten og gjennomsiktigheten om produktene og operasjonene dine. Hvis du vil at folk skal stole på deg, må du være ærlig med dem. Og hvilken bedre måte å gjøre det på enn gjennom sosiale medier? I løpet av det siste året har store navn som MAC Cosmetics og NBA hoppet på tiktok-trenden for å gjøre merkene sine mer tilgjengelige og gi kundene et innblikk i kulissene. I følge Sprout Social Index 2020 er åpenhet og engasjement med publikum de to viktigste faktorene som gjør et merkevares sosiale best i klassen.

Hvis du gjorde en feil, må du eie den gjennom en inderlig melding om sosiale medier. La kundene dine fritt nå ut til deg i tilfelle problemer eller skuffelser. Og i stedet for å slette negative kommentarer, adresser dem åpent og vis hvor mye du bryr deg om problemene deres. Publikum er mer sosialt kunnskapsrike enn noen gang, så du kan ikke forvente å ‘komme bort’ til forsøk på å unngå, slette eller på annen måte feie feil under teppet.

Klar til å holde deg oppdatert på trender?

Å forutse de siste trendene i sosiale medier i dag kan hjelpe deg med å bygge en sterkere tilstedeværelse for fremtiden. Du vet akkurat hva du skal passe på og hvordan du kan tilpasse din sosiale strategi i henhold til gjeldende sosiale trender. Å vite hva du skal prioritere videre kan være litt av en utfordring. Last ned Sprout Social sin gratis arbeidsbok for prioritering av sosiale medier for å begynne å implementere trendene med en fokusert tilnærming til 2021.

KILDER:

Sproutsocial, 2021. The most important social media trends to know for 2021: https://sproutsocial.com/insights/social-media-trends/

Envato, 2020. Social media trends for 2021:

https://envato.com/blog/social-media-trends/

One thought on “De viktigste sosiale media trendene å vite om i 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *