how to: google analytics

how to: google analytics

Nå har vi startet på siste del i valgfaget digital markedsføring, som Marius skal lede oss gjennom. I dette innlegget skal jeg snakke om hvordan du kan komme i gang Google Analytics og hvordan du kommer i gang! Google Analytics er et nyttig verktøy og det er derfor lurt å lære seg og bruke dette.

hentet fra nettrakett.no

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis analyseverktøy som gir deg detaljert innsikt og data du kan bruke som beslutningsgrunnlag for viktige avgjørelser og for å forbedre nettsiden din. Google Analytics er et verktøy som kan gi deg svarene på mange av de spørsmålene du sitter med, du kan blant annet funnet ut:

  • hvem som besøker nettsiden din
  • hva de gjør på nettstedet
  • hvilke sider som gir flest salg
  • hvordan kampanjer presterer

Hvordan komme i gang:

Steg 1: Dette er veldig lett. Start med å registrere deg og logge på google.com/analytics. Du kan enten klikke på «start gratis» for å opprette en konto eller klikke på «logg på Analytics» for å logge på kontoen din.

Steg 2: Konfigurer et «område» i Analytics-kontoen din. Det er et område som representerer nettstedet ditt, og er samlingspunktet i pnalytivs for dataene fra nettstedet ditt.

Steg 3: Konfigurer en rapporteringsvisning i området ditt. Med rapporteringsvisninger kan du opprette filtrerte perspektiver for dataene dine, f.eksempel alle data bortsett fra bedriftens interne IP-adresser, eller alle data som er tilknyttet en bestemt salgsregion.

Steg 4: Legg sporings-ID koden i nettsiden din. Til slutt skal du klikke på «hent en sporings-ID». Godta avtalen og da får du en nettsiden med en sporings-ID øverst. Dette er en kode du skal legge inn i din nettside slik at Google Analytics kan spore nettsiden din. Denne koden skal du legge til inn i HTLM-koden på nettsiden din mellom <head> og </head>.

Her er en kort video som kan være til hjelp!

Dette var kun en kjapp guide på hvordan du kommer i gang med Google Analytics. Det er viktig å spesifisere at verktøyet kan benyttes til mye mer enn hva som har blitt forklart i dette innlegget.

Kilder:

https://synlighet.no/blogg/hva-er-google-analytics/

https://support.google.com/analytics/answer/1008015?hl=no

http://www.dataporten.net/google-analytics/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *