Digitale markedsføringakanaler bedrifter bør benytte seg av i 2021

Digitale markedsføringakanaler bedrifter bør benytte seg av i 2021

I dagens blogginnlegg skal jeg snakke om hvilke digitale jeg syntes bedrifter og organisasjoner burde benytte seg av i 2021. Jeg har tidligere oversatt og forbedret et innlegg om de viktigste sosiale media trendene i 2021 som bedrifter burde følge, det innlegget kan du lese her. For å skille seg mest ut av konkurrentene sine og øke synligheten for din bedrift, er det viktig å fokusere på den kanalen som målgruppen din bruker mest. Da blir markedsføringen mer effektiv og lønnsom. Det skal ikke legges skjul på at digitale medier vokser kjempe fort om dagen, spesielt etter pandemien kom. Sosiale medier som Facebook, Instagram, Snapchat og YouTube er svært populære kanaler som stadig flere tar bruk i. Jeg tenkte å ta for meg Facebook og Instagram i dag!

hentet fra terramediamarketing.com

Digitale markedsføringskanaler:

Sosiale medier er en verdifull ressurs for moderne bedrifter. Omtrent halvparten av verdens befolkning er til stede på sosiale nettverk. Det betyr at disse nettverkene er en av de beste måtene å nå ut til flest mulig på(tenkdigitalt, 2021). De ulike sosiale mediene har gjort det mulig for små bedrifter å overleve pandemien og under lockdowns da de kan markedsføre seg på en ny måte på Instagram og Facebook. De større bedriftene har funnet nye løsninger hvor de markedsfører seg godt over sine kanaler som har medført stor vekst og økt synlighet i markedet.

En årsak til at sosiale medier er en god markedsføringskanal er at de skaper direkte kommunikasjon mellom bedriften din og kundene dine. Dette gjør at dine kunder øyeblikkelig kan holde seg oppdatert på nyheter om dine produkter og tjenester(tenkdigitalt, 2021). Noe som har blitt viktig for kunder det siste året!

skjermdump av ipsos

Facebook:

Ut ifra ipsos sin statistikk ser jeg at nesten 3,5 millioner nordmenn har en facebook profil. Sammenlignet med andre sosiale medier, er Facebook den plattformen som flest nordmenn er tilstede på. Potensielt kan du nå ut til nesten alle i Norge ved å annonsere på facebook(enklerevalg, 2021). Selv dette er en veldig god grunn til at din bedrift også bør være tilstede på Facebook, og bruke plattformen som en del av din markedsføringsstrategi. Det er viktig å være synlig for der det er flest folk og helst der målgruppen din er. Når du annonsere på Facebook kan du også vise akkurat de samme annonsene i Instagram, Messenger og audience network, som er en del av Facebook sitt nettverk(enklerevalg, 2021).

På Facebook er det to funksjoner hvor du har butikkvinduer som sender kunden direkte til nettbutikken din eller at du kan «tagge» produktene på bilder. Jeg har lagt til to bilder under her for å vise:

Instagram:

Instagram er en markedsføringskanal som mange bedrifter kan benytte seg av i forhold til å fronte bedriften på ulike vis. Statistikken på ipsos viser at 63% av befolkningen i Norge opprettet en profil i første kvartal av 2021. Opprinnelig var instagram en plattform hvor deling av bilder var hovedformålet, men gjennom det siste året har det blitt stadig større fokus på videoinnhold. Annonsene på Instagram dukker opp i strømmen på samme måte som andre bilder og videoer. Instagram stories har blitt verdens mest brukte stories-format, og stories er det mest engasjerende og interessante formatet for tiden(webgruppen, 2019). Samme som på Facebook er det en funksjon på Instagram hvor du kan «tagge» direkte lenker til produktene i nettbutikken din.

Å ta i bruk sosiale medier er en satsing og investering som kan spare bedrifter og organisasjoner både tid og penger. Annonsering på Facebook gir svært målbare resultater, og det er lett å følge med på hvordan det går med hver enkelt annonse (enklerevalg,2021). På Instagram kan bedriftene vise litt mer av sin personlighet og det er mulighet for kundene å kunne dele sine egne bilder.

Kilder:

https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/publication/documents/2021-04/Ipsos%20SoMe-tracker%20Q1%2721.pdf

https://enklerevalg.no/tjenester/digital-markedsforing/facebook-annonsering/?gclid=CjwKCAjwtJ2FBhAuEiwAIKu19v0LhDUOkIap5TqUoEKO3AksE9MyHUlavWtWfuinoAymqTi9mZ2j3xoCAzYQAvD_BwE

2 kommentarer til «Digitale markedsføringakanaler bedrifter bør benytte seg av i 2021»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *