How to: google ads

How to: google ads

Google er stedet der folk søker etter ting de kan finne på, hvor de skal dra og hva de skal kjøpe. Brukere som søker etter produkter og/eller tjenester er et viktig publikum å være synlig for. Google Ads er for at du skal oppnå flere besøk på nettstedet ditt, få flere til å ringe bedriften og oppnå flere butikkbesøk. Jeg skal i dagens innlegg vise stegvis hvordan man lager en kampanje i Google Ads.

hentet fra sellbrite.com

Hva er Google Ads?

Google Ads er annonseringssystemet til Google. Her kan du som annonsør nå personer som aktivt leter etter dine produkter og tjenester ved bruk av søkeord, eller når personer som kan tenkes å være interessert i hva du tilbyr basert på tidligere atferd og interesser. I Google Ads kan du sette opp søkeannonser, shopping-annonser, youtube-annonser, gmail-annonser, bannerannonser, app-annonser og discovery-annonser. Google Ads gir annonsører muligheten til å vise annonser i søkemotorene når noen søker etter bestemte søkeord. Denne type annonsering kaller vi for «betalt søk». Via Google Ads kan du skape umiddelbar effekt uten at det må jobbes med over lenger tid.

Slik fungerer det:

Steg 1: hva er hovedmålet med annonseringen? Først må du opprette en kampanje og velge et hovedmål med annonseringen. Her velger du det du føler passer best til din bedrift og deres mål med kampanjen.

Steg 2: Betjener du kunder i området ditt? Her skal du velge hvor du betjener kundene dine. Da huker du av på det punktet som passer deg og din bedrift.

Steg 3: oppgi bedriftsnavnet ditt:

Steg 4: hvilken nettside sendes folk til når de klikker på annonsen din? Her skriver du inn nettstedet ditt.


Steg 5: Google gjennomsøker nettstedet ditt: Her blir du vist hvordan nettstedet ditt vil se ut på mobilenhet og datamaskin etter de har klikket på annonsen din.

Steg 6: Her skriver du inn annonseteksten. Her skriver du kort og innbydende om produktet/tjenesten din. Når du skriver annonsetekst er det viktig å få fram brukerene fordeler og behov. Også muligheter for å legge til «ringeknapp»

Steg 7: Legg til søkeordstema. Her skriver du korte ord/stikkord som kan passe dine produkter/tjenester.

Steg 8: Sørg for at annonsen vises på de rette stedene. Når du skal annonsere er det viktig å tenke på hvor stort område du ønsker å dekke. Ønsker du kun å annonsere i én by, er det ikke nødvendig å annonsere i hele Norge.

Steg 9: Sett et budsjett for å oppnå de ønskede resultatene. Google Ads er basert på en PPC(pay-per-click)-modell, som betyr at du betaler kun når noen trykker på annonsen din, ikke når annonsen vises. Og du kan angi hva du maksimalt er villig til å betale for hvert klikk. Du kan også stoppe kampanjen når du vil og er ikke bundet til å bruke et minimumsbeløp.

Steg 10: Se over kampanjen om alt stemmer.

Steg 11: Bekreft betalingsopplysningene og send inn.

Kilder:

https://no.wikipedia.org/wiki/AdWords

https://support.google.com/google-ads/answer/6167101?hl=no

bildene er skjermdump fra Google Ads.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *