Rollen sosiale media hadde i angrepet på den Amerikanske kongressen

Rollen sosiale media hadde i angrepet på den Amerikanske kongressen

Den 6.januar ble den amerikanske kongressen angrepet av en gjeng demonstranter. Flertall av disse demonstrantene var tilhengere av den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump. Det endte derfor med at mye av skylden for angrepet, ble lagt i hans hender. Fordi han hadde skrevet åpent om når presidentskiftet skulle foregå og ba folk om å sees utenfor kongressen i hovedstaden.

Vi må ikke glemme at sosiale medier har en stor påvirkningskraft i dag. Vi bruker sosiale medier hver dag, flere ganger om dagen og blir påvirket uten at vi vet det selv. Det er vanskelig å ha oversikt over hvem som er på internettet og hvem som tråkker over streken og drar den litt for langt, slik som i dette tilfellet.

Hentet fra NRK

Donald Trump er ivrig på sosiale medier og han bruker plattformen sin ofte til å ytre sine synspunkter om ulike temaer. Etter valget og nyheten om at Trump ikke ble viderevalgt som president, ble det kaos for både Donald Trump og hans tilhengere. Dermed gikk Trump ut til sine 88 millioner følgere på twitter, og oppmuntret dem til å delta i en demonstrasjon mot den amerikanske kongressen den 6.januar 2021. Ti minutter før angrepet mot kongressbygningen holdt Trump en tale der han oppfordret tilhengerne sine til å storme kongressen. Det spredde seg fort og det ble det skapt stor engasjement.

Og det var der det begynte.. En gruppe demonstranter samler seg utenfor kongressbygningen, og klarer etterhvert å komme seg gjennom politisperringene og inn i bygningen. Flere personer ble skadd, vinduer knuses og det stormes for å skape mest mulig opprør. Det gikk såpass langt at fem personer mistet livet, de folkevalgte måtte gå i dekning og seremonien der Joe Biden formelt ble bekreftet som USAs neste president måtte avbrytes. Her mente den republikanske kongressmedlemmet Liz Cheney at det var Trump som «tente ilden» blant demonstrantene.

Konklusjon:

Twitter har valgt å stenge Trump ute fra plattformen permanent etter denne hendelsen. Angrepet på den amerikanske kongressen er et tydelig eksempel på et negativt utfall ved bruk av sosiale medier og dens påvirkningskraft. Jeg tenker det hele skyldes den enorme kraften som ligger i sosiale medier, og den påvirkningskraften enkelte har. Denne hendelsen viser bare hvor stor engasjement det kan bli ut at en ting.

KILDER:

https://www.nrk.no/urix/slik-mobiliserte-trump-sine-tilhengere-for-opptoyene-1.15317769

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *