how to: markedsføring på instagram

how to: markedsføring på instagram

I dagens innlegg skal jeg snakke hvordan man kan markedsføre seg på et sosialt medium og da har jeg valgt den digitale plattformen Instagram. Instagram er for mange bedrifter en svært god plattform for å styrke merkevaren sin, kommunisere med målgruppen og øke salg.

hentet fra icons-for-free

Hva er instagram?

Instagram er en gratis foto-delingstjeneste og sosialt nettverk hovedsaklig laget som en app hvor du kan dele bilder og videoer i ulike formater og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det samme sosiale nettverket. Instagram ble lansert i 2010 av Kevin Systrom og Mike Krieger og ble kjøpt opp av Facebook i april 2012. Plattformen blir brukt til blant annet å hente inspirasjon, underholdning og tips fra andre brukere.

I dag er det mer enn 2,2 millioner nordmenn med en brukerprofil på instagram og det er derfor instagram er relevant å bruke til å markedsføre merkevarer og organisasjoner. 24% av befolkningen bruker tjenesten ukentlig eller oftere.

Regelmessige publiseringer:

Det er lurt å lage en publiseringsstrategi som er tydlige på hvor mange ganger i uken dere skal publisere innhold på deres Instagram profil. Instagram sin algoritme prioriterer regelmessige publikasjoner over publikasjoner som får mye engasjement på plattformen. Dette vil si at du bør prioritere innlegg med høy kvalitet ofte for å holde deg synlig for målgruppen din. Det er også viktig å poste på riktig tid av døgnet, i innsikten til bedriftsprofilen din ser du når på døgnet følgerne dine er mest aktive.

Publiser flere typer innhold:

Hva du skal poste på instagram kommer selvfølgelig helt an på hvem bedriften din er og hvem som er målgruppen deres. For at man skal nå ut til sin målgruppe må innholdet tilpasses ut ifra hvem man retter markedsføringen mot. Det aller viktigste er å ha er overordnet tema på profilen, slik at personer som kommer inn på profilen får et godt inntrykk av den. De som besøker profilen din må kunne se hva de kan forvente å få opp i oppdateringen sin om de velger å følge deg. På Instagram kan du poste i ulike formater. Man kan velge å kun poste et enkelt bilde eller en video, eller flere bilder som en slik carousel, reels, IG-TV og stories.

Her burde du ha fokus på å inspirere, underholde og skape verdi for kundene dine, så de vil komme til deg. For eksempel kan du publisere forskjellige «tips», engasjere følgerne dine med kommende lanseringer og nyheter i butikken.

skjermdumper hentet fra Follestad sin instagram

Strategisk bruk av hashtags:

Innholdet vårt blir enklere å finne i utforsker fanen når vi bruker hashtag aktivt. Du kan også søke etter hashtags eller trykke deg inn på eksisterende hashtags for å se innhold med samme hashtag. Det er viktig at hashtaggene som velges er relevante for innholdet i posten, ellers vil det bli oppfattet som spam. Hashtags blir som en søkemotor hvor det brukes Tags for å finne frem til det du ønsker, og gjerne så effektivt som mulig også.

Du kan også bruke geotags. Geotags er nyttig dersom du ønsker å treffe et publikum som holder til nær deg. Dersom du oppgir din plassering er det større sannsynlighet for at instagrambrukere som holder til ved deg, vil finne din profil.

Biograf:

Siden du bare kan skrive 150 tegn i biografen på instagram er det viktig at du får skrevet den viktigste og relevante informasjonen om din bedrift. I biografen har du også mulighet til å legge til en link, her kan du linke til din nettside eller et annet innhold som kan være nyttig for følgerne dine. Instagram har åpnet for å legge til dine egne hashtags i bioen som åpner en verden av muligheter for markedsførere. Her kan du legge til hashtaggen du har laget selv eller som du bruker ofte i dine innlegg. Her kan du også lese om 7 ting du kan bruke Instagram bioen din til.

Et eksempel på en bra bio:

hentet fra sommerfuglen.no

Stories:

Instagram stories er et spennende tilskudd til Instagram og har raskt blitt en svært populær funksjon. Det gir muligheten til å samhandle med følgere i form av meningsmålinger, «ask me anything»- funksjonen og tagging av andre brukere. Du kan eksprimentere og være kreativ i budskapet ditt. Samtidig hjelper historiene å holde merkevaren/profilen din «top-of-mind», da målgruppen oftere blir eksponert for innholdet ditt. Profiler med 10 000 følgere kan poste linker i stories og dermed trekke trafikk til nettsiden direkte via kanalen.

Stories vil forsvinne etter 24-timer hvis de ikke blir lagret. Det er mulighet for å lagre dine stories ved å legge de til høydepunkter som vi må opprette selv. Du kan også redigere bildene som vises på høydepunktene ved å holde fingeren på det aktuelle høydepunktet du ønsker å redigere. Da får du muligheten til å redigere høydepunkt som lar deg laste opp det bildet du ønsker. Her er et eksempel på hvordan du kan gjøre det, for å få høydepunktene dine til å se mer interessante ut:

skjermdump av instagrammen til kimanwoman

Annonsering:

Det siste jeg vil snakke om er annonsering. Annonsering er for å oppnå den synligheten du ønsker. Du kan gjøre ethvert innlegg om til en annonse. Du kan enkelt gjøre instagram-innleggene dine om til annonser med Promoter – Bare bestem hvor du vil sende brukere, hvem som skal se annonsen, og hvor mye du vil bruke. Eller bruk annonseadministrasjon for mer avanserte kampanjer på flere plattformer som Facebook med mer.

KILDER:

https://blogg.faerdermarketing.no/komplett-guide-suksess-med-bedriften-din-instagram-i-2018

https://no.wikipedia.org/wiki/Instagram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *